BILA PERLU SCAN & BUKA BUKU PINK?

Saya pernah ada sejarah ectopic. Alhamdulillah sekarang diberi rezeki hamil lagi. Saya check upt positive Jumaat lepas (12/01/2024) Clear Blue tunjuk 2-3weeks. Kalau ikutkan 1st day period last saya : 27/11/2023, saya dah 7weeks. Kitaran period saya agak lama sikit lepas dari ectopic tu. Sekarang ni saya confius saya berapa minggu eh?? Then saya tak sure nak gi scan bila? Any suggestion ? Saya taknak scan terlalu awal sebab taknak overthinking kalau gi scan tak nampak lagi. At the same time, saya takut nak scan lambat2 sebab saya pernah ada sejarah ectopic. Helppppppp#pleasehelp #bantusharing

12 Các câu trả lời

Kalau ada sejarah ectopic better pergi scan awal. Sy ada sejarah ectopic juga. Now second pregnancy. Sy buat first scan waktu 6 minggu. Berdebar waktu nak scan tu. Alhamdulillah. Tengah tunggu masa je ni nak jumpa baby. Semoga dipermudahkan urusan pregnancy sis kali ni 🤍🤍🤍

5mo trước

Wah alhamdulillah congrats dear. semoga semuanya dipermudahkan ye ❤️ esok saya pergi scan. Betul, berdebar-debarr sangattttt nii. Harap semua nya baik-baik sahaja😌 aamin

blh scan awal utk kepastian dlu kantung tu ada dlm Rahim or luar Rahim..Kalau nk tgk bb better 8week.utk bt buku plak call klinik sbb awk ada sejarah n biasa dieorg bg buku awal.anggaran dari tarikh y awk bg dlm 7week+ nk masuk 2 bln

5mo trước

same2...take care ye mommy☺️

Da blh scan tu sis, bgtau je nak buat confirmation skurang2 ny tau kantung ada dlm rahim.. InshaAllah biasa blh nmpk heartbeat skali. Sbb sy 6w mmg akn p scan jg sbb pernah molar

5mo trước

Kalau macamtu okaylaa. Nanti saya gi scan. Semoga semua nya baik-baik sahaj. Terima kasih awak ❤️

Since u dah pernah ada history ectopic just pegi klinik berdekatan and inform nk buat confirmation pregnancy and pernah ada history ectopic so senang blh terus dpt jawapan

5mo trước

Terima kasihhhh awakkkk❤️❤️ this week juga saya gii scannnn

pergi je terus klinik 🤗 and jangan biar fikiran negatif menguasai diri. if tak nampak janin nampak kantung dlm rahim.. buku pink kk ikut la nurse kk bg buat bila

5mo trước

Terima kasih atas nasihat awak. Terima kasih 🦋Semoga semuanya baik-baik sahaja. Aaamin.

CB dah detect awak pregnant terus je scan kat swasta dulu tengok ada heart beat ke tak. pastu baru pergi kk buka buku pink

ada sjrh ectopic mesti dc sruh buat tvs seawal 4 mggu dngn amik ujian beta hcg mcm sy warded lh 3 hri bru nmpk kntung dlm rahim

5mo trước

Hi, saya baru je lepas scan. Alhamdulillah kantung dalam rahim 🥺 cuma nya awal lagi belum sampai 5 week. Nanti akan repeat scan. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Saya scan mse 5 week pstu foc mintk dtg lgi 6week dh nmpk jntung bby.. 8 week dh buat buku pink.

Pegi je klinik, cakap nak confirmkan kandungan sebab dah cek upt +ve. Nanti diorang akan scan

2-3 weeks? setahu sy clear blue start detect masa 3-4 weeks. ke dkt result tu 2-3?

5mo trước

2-3w bersamaan 4-5w dear. kalau awak jenis period teratur. boleh je nak g scan. kalau scan 7w boleh nampak kantung. scan 8@9w keatas boleh nampak baby & heartbeat klip2❤️