perancang

Nak tanya perancang mne yg bagus? Pil ke cucuk ke iud ke implan... Mnta cadangan atau pendapat sikit boleh...?

4 Các câu trả lời

Kalau first baby doctor suggest cucuk or pil. Pil kena betul disiplin makan everyday, kalau terlupa, takut terus lekat 😅 for me I personally choose cucuk. Senang pergi kk sekaligus dengan checkup baby awal2 after bersalin.

Pill mungkin less hassle sbb makan je kan hehe tapi IUD pun bagus 99% effective. Sekali je pasang tahab bertahun2. Kalau saya personally rasa IUD better. But still depends individually mungkin ada effect.

Saya cucuk depo.. Alhamdulillah serasi.. Takde apa2 masalah.. Makan ubat saya jadi migraine n berat bdan naik.. Tapi cucuk saya turun berat badan.. Hehe takpon maintain..

Bolei cek wall sy. Sy ad share pglman sy ttg ccuk depo.😊