Anak saya 1tahun11bulan

Nak tanya pendapat & pandangan ibu2 semua .. normal tak kalau anak saya 1tahun11bulan tak pandai bercakap lagi .. dye malas betul brcakap . Tapi bila nk susu pandai .. cucu dye cakap nak apa2 smua tunjuk .. kita ajar dye dye Haaaa aje .. nama panggilan mak ayah nenek smua dye pandai .. dan dia faham apa saya cakap . Saya risau juga . Last checkup harituh nurse kata kalau xpndai cakap jugak refer doctor . Sebab perkembangan anak saya dri kecil dye rumbuh gigi dalam sbulan 2 btg masa umur dye 5bulan .. lepastu baru pandai merangkak .. bru bjalan .. yg bercakap ni paling lambat .. apa kata ibu2 smua .. mohin pencerahan

1 Trả lời

anak buah saya pn delay speech juga kak ...sbb skrg ramai juga anak2 yg delay speech ni ...apa yg pnting kita dh berusaha sebaik mngkin☺️