Hai dan assalamualaikum, semoga doa ttc untuk hamil dimakbulkan dalam bulan ramadhan yg mulia ini.

Nak tanya para ii ibu yang baru jadi ibu, boleh share tak pengalaman dlm menyusu,berpantang dan semasa mengandung , mana tahu jadi rujukan utk kami yang nak mengandung ni, terima kasih.

1 Trả lời

depends atas ketahanan badan org . lain org lain ketahanan dia. mcm sye sendiri 2x pregnant mmg xboleh puasa sbb baby xaktif walaupun dh try berpuasa 2-3hari. so xnk amek risiko sye xpuasa. untun berpantang pulak, sye pantang dgn mak sendiri, 2x emergency czer sbb baby lemas. 2mnggu lps operate alhamdulillah dh blh jalan laju 🤭. bnykkan mkn buah oren masa pantang. sokongan husband & org sekeliling sgt penting masa ni. untk menyusu, anak 1st sye mix bf n fm since nb. tp dia dpt menyusu bdan smpai 9bulan je. anak 2nd ni alhamdulillah masih fully bf dr nb smpai skang 9bulan. hrp2 dpt full menyusu smpai 2tahun. mencabar sikit menyusu smbil berpuasa ni. awl2 puasa blh tahan tp dh hujung2 puasa ni kerap sgt pedih perut + sakit kepala. ada yg puasa ada yg terpaksa bukak sbb xtahan. sye doakan semoga TT ni dkurniakan zuriat 🤲🏻.