[email protected]

Hi nak tanya ni normal kah jika berlakunya sembelit menyebabkan berdarah

3 Các câu trả lời

NORMAL tapi seandainya berlarutan terlalu lama, cuba dapatkan pemeriksaan & nasihat dr doktor ye 😬 Cuba kenali reaksi tubuh badan awak. Contohnya mcm saya akan senang membuang bila saya makan jagung 🌽. Kebanyakan orang kata makan betik @ buah naga bila sembelit tp badan saya takda tindakbalas pun 😅 Sebolehnya, minum air putih / air suam 1 hari sekurangnya (2>3 Liters).

ye sembelit. paksa keluar najis mmg akan brdarah. Sy 2-3x kena. lps tukar susu bru ok

cuba sis lebihkan makan buah2 an yogurt saya skrng dah tak pernah sembelit lg

3y trước

oh ya kah makaseh sis,panik tadi takut ada apa2 kat baby