RISAU ∵

nak tanya momy semua perna tak rasa sakit kat perut sampai ke pinggang sekitar perut tu rasa memulas je nak bangun rasa da tak boleh nak bangun hsbn tolong bangun kan pun rasa sakit tu allah je la yg tau ?sekarang sya da masuk 31 week risau makin menjadi jadi ada tak yg rasa sma mcm sya ?

9 Các câu trả lời

Sy pernah kena sis. Mase 34minggu.. sakit ya amat.. semingu kena sakit. Sampai xleh buat kije.. kena baring je.. lepas tu sy pergi hospital. Hospital cakap kencing kotor and then dia bg antibiotok kena habiskan seminggu dan minom air masak bnyak2. Lepas habis antibiotik sy xrase sakit dah.. sis cuba jumpa doc..

Sama jugak. Mmg sakit gila sampai ingat nak bersalin ke. Tapi doktor cakap normal sbb baby turun ke bwah jd dia tekan. So mmg rasa sakit ngilu je kat bawah tu pastu pinggang mcm kena tarik2 mcm senggugut pon ada.

Saya pun macamtu dari 33 weeks . Sekarang dah 36 weeks , perot da makin berat ade kala memang seksa nak bangon sebab tetibe perot mengeras sakit tapi sakitnye datang2

Mungkin tu braxton hick sis. Apa2 pun, kalau rasa tak sedap hati, better ke hospital terus. Kat bahagian dewan bersalin / wad bersalin. Doktor boleh tolong check kan

Sma tapi sya rasa di 34minggu ,sampai skrang dh 35minggu smpai nak bagun kencing pun agak sakit kat perut bawah tu

Ada keluar apa apa tanda tak dari vagina? Sakit tu mcm senggugut ke?

Kekal tabah dan kuat semangat ye sis! Take care 💖

Sy pon rasa cm 2...tpi sy bru 26 week...

saya pun rasa mcm tu...skarang 32w