krim apa yg ok

nak tanya mommy2 sekelian..nak pakaikan krim apa ye utk leher baby mcm ni..klu letak sudocream tu boleh tak..risau takut melarat..selalu lap je dgn napkin..

krim apa yg ok
44 Các câu trả lời

sy ni jenis x risau sgt mcm ni bila kna bby sy tapi tulah salah satu kekurngn sy. huhu.. tapi apapun dari pnglmn sy , sy cuma biarkan dan x kacau x sentuh sgt sbb kulit bby tu tgh snsitif.. cara sy , sy kdg2 sapu minyak virgin oil. tu masa bby 3-7 bulan. lepas tu sy guna aowaleet dah.. okey. x kacau sgt penting jgn biar kotor, pelan2 okey balik sembuh

kulit kering ni..nnt dh xluka kena slalu letak losyen..for now letak nappy cream..apa2 jenis pun boleh..baby sy pun dulu mcm ni, sakit mata sy bila tgk..doktor nasihat mcm tu..skrg ni lps mandi mesti letak losyen jgk walaupun dh nak dekat 2tahun..alhamdulillah kena sekali je lps tu dh ok

Bila baby hbs menyusu, lap leher, bawah dagu dan belakang leher dengan tuala basah dan keringkan. Anak sy akan jd mcm ni bila husband lap dgn tuala kering sj lps menyusu. Sudocrem buat ruam jd kasar dan kering for my baby so sy kna letak losyen atau vaselin skali

ada yg gune sudocream, ok. tp anak sy xjadi gune sudocream...mcm2 cube...last2 xnak cube dh. bila jd cmtu, lap dgn kain lembap lpstu keringkan cepat2 tmpt tu sb xnk bg bau dn melarat. alhamdulillah, berkesan...cume kne sabar la dn kerap cuci.

Baby awal bln biasa mcm ni, sy xpernah guna bdk, Dr ank 1st smpi 4th, guna baby milk lotion jer, just pastikan setiap kali mandi bersih kan area tu, lap kering n apply lotion, biasanya area tu agak berbau kalau xcuci bersih,

anak saya pun macamni dulu , doktor kata lepas mandi lap kering² leher tu . kadang² peluh punboleh jadi camni . dr bagi norash cream, pureen cream pink tu pun bole atau apa² jenis rash cream . tapi pape refer dr dulu

Normal ada kesan melecet mcm ni terutama kt bahagian pelipat. Tmpt tu snsitif, xleh nk gosok sgt, kesian bby sakit. Sy ltk krim Dermapy. Kdg2 ltk kdg2 x, sbb nnti akn elok sndri. Yg pnting jga kebersihan kawasan tu.

masa mandi sis cuci dgn air. lepas mandi letak baby oil atau lotion je .. bagi hilang bau.. sy letak baby oil johnson je dkt leher.. tgn dgn kaki.. kulit pun jd lmbut2 gitu 😅 nt lama2 oke tu ✌🏻

krim baby yg colour pink tu pun okayy.. sbb anak sy pakai tu elok.. anak sy selalu kne mcmnii.. tak bole panas sgt, sejuk sgt.. kulit dia sensitif.. pakai tepung ubi pun berkesan juga 👍

cuba nnt mommy lap leher anak btul² after mandi or bila leher anak kena air ke apa.. , anak sy kalau naik ruam pakai nappy rush cream tu je.. colour pink alhamdulillah ok