baru bersalin mengandung lagi

nak tanya mommies2 dalam ni ada tak pengalaman lepas bersalin tak sampai setahun dah mengandung lagi? mcm mana prepare mental untuk second baby ye? saya dah lambat period 5 hari dah ni.. tp check upt still negative. risau mengandung lagi. tapi rasa mcm mengandung lagi. haih p/s: jgn salahkan sy kenapa tak merancang ke apa kat komen ye. sy hari2 salahkan diri sendiri #pleasehelp #bantusharing

22 Các câu trả lời

semoga dipermudahkan segala urusan.. sis seorg ibu yg kuat . jaga diri dan kesihatan ya .. bincang dgn suami untuk prepare dr segi mental dan fizikal .. jgn sedih² . enjoy your journey 🙂

nanti klau sis check masih negative sis cpt2 ambil pil perancang , n bila brsama tu lebih baik pkai condom skrng bnyk jnis dh ad nipis ad tebal jdi husband kne makesure pakai ,

Sama cam saya yg first tahun 2005 yg kedua pulak 2006,lahir yg no 2 yg first dah berjalan,awal berjalan umur masuk 9 bulan boy ,inshaallah semoga di permudahkan semua urusan mommy

mmg kena prepare mental & fizikal sis..sy anak yg dah 3 thun rsa penat sgt mlayan krenah dia.. dah msk 7 bln nj prut mkin besar..lg rsa mengah..kdg2 naik suara kat anak..huhuhu..

suami isteri kena bekerjasama dalam hal mjaga anak. suami kena bg sokongan kat si isteri. x yah fikir nak salahkan diri sendiri. mental kena kuat dan bersedia untuk jadi penat.

skrng bnyk pil emergency if trpncut cpt la beli n mkn , n trus mkn pil perancang , lgi elok dri rancng sndiri sbb masih ad 99% untuk tidak pregnant

Sy ank 3bulan dh ada bby lg dlm perut.. bygkn lg dekat jaraknya .. alhamdulillh dpt spsg, penat sikit urus ank2.. tp ok je, rezeki Allah nk bg

sya masa anak first 3month sya positive pregnant 4week skrg dah 34week. baby first sya 10month.

husband juga perlu memahami dan membantu, serta berikan sokongan dari segi mental & fizikal.

sama mcm sy🥹tapi percaya laa allah bgi kita rezeki sbb kita blh hadapi awk🌹