Buku pinkk

Nak tanya, memg kalau private tak bagi pegang kad pink ke? Dn soaln kedua nak kira baby kick time bila ye? Trmstr 3? Sy bngung, msa vaksin dlu pn Dr kat tmpt vaksin mrah sbb tak bwa bku pink.sy tak thu psal klinik sy tak bgi pegang kad pink..ada tak siapa2 boleh tlg jwb prtnyaan sy😢. ##firstbaby #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Kalau ada cek kat private, yg mmg utk prenatal mengandung, mcm sy dia bg kad appointment dia je la (kad ni Saiz mcm buku tulis tu). Tapi tak detail mcm buku pink kk. Mksud sis kad pink apa tu ye? Buku pink tu ke? Mcm yg doktor Sy explain, kad appointment dia tu dah mcm buka buku dah. Kalu dh xnak gi kk pun xpe dah. Cuma mmg takde la buku pink tu. sbb buku pink dgn kk je rasanya. 🤷🏻‍♀️ setahu Sy kalau private tak semestinya akan bg buku pink mcm kk la. Tapi dia akan bg kad/buku utk letak details ibu mengandung and details checkup dekat situ. Yg tu kot doktor vaksin tu maksudkan.

3y trước

oo sy pn kena bagi appoointment je.kad pink memg tak bgi.tpi msa vaksin tu dktr nak buku pink jga.pksa ke klinik, itu pn kena bagi copy.

Private? Klinik swasta ke? Saya dah pergi 2 jenis klinik swasta, dua2 memang kena pegang buku sendiri. Sebab benda tu penting kena bawak pergi mana2. Cuba awak check balik dekat klinik awak tu, betul ke awak dah bukak atau hanya check up biasa? Baby kick tu, bila awak betul2 rasa clear pergerakan dia awak dah boleh kira

3y trước

memg dia ada tulis kat buku pink tu sbb msa nak vaksin dlu, pksa pergi klinik utk mnta copy buku pink.original mereka tak bagi .

Private klu hospital rasanya mmg tk ada buku, semua direkod dalam sistem mereka je. Kalau klinik ada je tmpt yg bg buku pink utk kita pgg. Tp sy time vaksin tkde pulak diminta buku pink. Bawak beria

3y trước

klinik sy memg ada buku pink, tpi tak bgi pegang .hari tu msa vaksin sy kena mnta buku pink.kena mrah sbb tak bawa.sy ckp tak tau prlu bwa, lgipun sy newmom..last2 kena balik juga ke klinik itu pn kna bgi copy.