Waktu bila bole scan

Nak tanya masa week berapa yer bole scan kandungan?week nak masuk 5 boleh tak?

6 Các câu trả lời

hai sis. better buat time kandungan dah 8 ke 9 minggu mcm tu. haritu sye pegi ke KK utk buat buku pink. Dan nurse disana minta sye ke Klinik bayar utk buat scan pde minggu yg 8 atau 9 mcm tu. tpi disebabkan sikap tak sabar dan terlalu excited sye pergi ke klinik bayar buat scan baby . Tapi msih belum npk dgn jelas sbb kandungan masih kecil. saya check masa kandungan 4 mingu 5 hari.

jgn scan awal sgt sbb takut nnt jg risau. takut x nmpk janin n xdgr heartbeat bila scan awal sgt. ada org yg ovulation dia lambat. selalunya org scan above 8 weeks.

Better 7weeks dan ke atas sbb awal2 ni kecik lg tk nmpk apa pun. Nnti membazir duit & awk risau kecewa dan sbgainya 😊

better 7-8minggu keatas...haritu terlampau cuti excited belom dapat tengok kantung bayi lagi masa minggu ke-5

week 8 dh boleh scan. dh boleh nmpk baby n dgr heartbeat 💓

awal lg. nt nampak kantung je. nk clear tggu 10w ke atas