Makanan yg sesuai utk baby 6 bulan

Nak tanya.. makanan apa yg sesuai utk baby 6 bulan? anak 1st bulan depan dah boleh makan, tapi sy tak tahu nak start dgn makanan apa, share ya mommy2 ?

1 Trả lời

Start bubur kosong blend. Pastu mix sayur. Puri seeloknya 8bulan bru bg. Baby sy mula sy bg bubur kosong then mix sayur. Carrot/ brokoli/ kentang/ labu/ sawi fat choi. Mmg kne try n error. Stakat ni my baby ok je bubur campur sayur. Esok nk try bubur+kentang+fat choi. Oh lupe. Bubur tu sy gorengkan bawang putih n merah then campur n blend. Bau dia mmg sedap. Hihi. Laju baby mkn. 😊

5y trước

Wc.