baby x gerak

hi.. nak tanya.. last wktu mgrib semalam saya rasa baby saya gerak.. lepas tu sampai sekarang saya x rasa baby saya gerak, adakah ini normal? kandungan saya 22 weeks..

19 Các câu trả lời

Better pg scan if was2, kdg2 baby tdo kdg2 mmg perangai dia jenis sopan ayu..doktr yg bgtau sy,sbb ms ank sulung sy xdpt rs pgerakan sgt,slalu p scan..bila doktr ckp cmtu, sy lega sikit tp xfully lega slagi ank xkuar..mmg dri kecik smpai skrg ank sy tu jenis sopan duk diam ayu suka tolg ibu dia buat kerja2 org pmpuan..brg2 umh pun xpecah xrosak sbb jenis die yg lembut ayu xkacau brg hiasan..yg no 2 plk girl jgk tp aktifnya ya Allah hahaha.tu yg sy xpernh risau ms die dlm perut..nk2 ms org azan je die meliuk2 dlm perut sampai senget2 perut sy😂 hasilnya smpai skrg jenis xduk diam ade je kerjanya "menyimpan" "mengemas" dan jd la mangsa kemarahan dlm keayuan kakaknya 🤣 ibu sy pesan plk kalau nk kejutkan baby try thn nfs sekejap then hembus slow2, xpun mnum ais or mkn mknn manis2. Try la. Jgn biar lame sgt kalau baby xgerak or trus pergi scan swasta je sng

5y trước

ok tq info sis😥

Sya pernah kene masa ank pertama dkt 5 jam dia x bergerak dah siap2 nk pergi hospital, dalam perjalan saya borak2 dan usap Smpai makn coklat dgn air sejuk x lama lps tu baby tendang kuat sangat 😅😅 tapi Sya ttp terus pergi hospital juga untuk scan doktor kata baby tidur... Tapi nak lebih pasti pergi je klinik atau hospital

5y trước

ok sis.. doakan baby saya baik2 ya..

bby tdo kot..pernah jugak bby x gerak2,risau kemain, dh pkir nk pegi klinik nk scan..smbil2 tu usap2 perut,pggil2 die, mnum air sejuk bnyk2...skali dibaginye tendangan yg kuat...alahaii... 😄😅

5y trước

yg sy ni ade respon...klu sis x de respon cepat2 pegi jmpe doktor..scan ...😊 semoga baik2 sje ye...

Skrg bby ok ke? Dh cek ke? Sya bby meningal dlm perut sbb camni la was2 bby npe xgerak. 6 bulan dh usia ank sya, 25 minggu msa tu. Alhamdulillah slmt dh bersalin dan kebumi

5y trước

👍

sy dulu mcm tu . tghri esok nye pergi hospital . jantung da bhnti . 30week mase tu . sis better cpt ke hospital ya . bhya tu . apa² update k

5y trước

ok sis.. nanti apa2 saya update

Klau bby x gerak..Minum air yg panas jgn panas sangat...suam2 mcm tu ... kdang2 baby tdo... banyakkn main2 dgn dia buat dia aktif...

5y trước

ok saya cuba.. harap2 xda apa la😥

kalu dah cuba minum air sejuk dan cuba ckp2x dgn baby... baby still tak gerak... cepat2x ke hospital... jgn delay lg... bhy tu...

Jgn tnye dlm nie sis.. Kite kat sini pon xblh buat ape.. Terus g hspital @ klinik brdekatan.. Sana blh scan tgk heart beat baby..

Try minum air kosong sejuk... Kalau still tak ada respons better pergi klinik or hospital terus...

Sis tepuk n usap2 perut.. Kdg2 bby tdo ke ape ke.. Or sis mnum air sjuk.. Kalo xgrak gak, p scan...

5y trước

In sha allah bby ok..dia tdo tu.. Aminn..