hello?

hi nak tanya kndungan sy skrg bru 17minggu ada kesan buruk tak kalau amal minum air kelapa muda?

13 Các câu trả lời

Awal lg sis. Mak mertua sy x bg. Tp kdg2 terlepas jgk minum nak2 time tengah pns terik tu kan. Huhuhu. Mudah-mudahan takde kesan negatif pd baby sy. Mak mertua kata masok trimester ketiga. nnt da boleh minum selalu.

Sy lepas 6 bln baru minum sis. Kalau org tua xbg. Blh gugur la apa la. So, nk elakkan bende2 mcm tu, walaupun xtahu kesahihannya, sy mmng xminum. Kadang2 mmng teringin sgt. Tahan jela. Minum pun seteguk jek. Hahahaha. Bg rasa. Lepas 6 bln sekarang, baru sy minum. Nikmat betul.

Sy pernah tnya nurse since my baby dh 8bulan.. boleh tk dh nk minum air kelapa.. sebab awal awal prgannt kita makan folic acid.. so tk digalakkan sangat minum air kelapa tu nnt dia neutral kn balik ubat yg kita makan.. so makan la 7/8 bulan ke atas.. sebab dh ujung ujung ni tk makan folic acid pn tk apa