Lambatkan Makan

nak tanya kalau waktu pregnant selalu lambatkan makan contoh makan kul 12 tgh hari then kul 5 ptg then kul 11 malam. effect baby tak. saya macam tak lalu makan walaupun lapar saya lebih kepada nak tidur. kandungan dah 5 bulan.

2 Các câu trả lời

Kena makan sebab baby lapar. Walaupun tak lalu makan, kena makan at least buah-buahan sebab baby nak makan. Saya pernah kena drip air kat hospital sebab jantung baby laju. Dah habis satu pin air pun jantung baby still laju lagi. Doc suruh saya pergi makan dulu. Dah habis makan, doc check balik, jantung baby dah stabil. Rupanya baby lapar.

5y trước

ohh baru tau. okay2 saya cuba makan lebih kerap. thanks for sharing.

Sy pn mcm sis... Slalu tnghari pkul 12 cm tu baru bngn tido n mkn... Ptg just mkn biskut sikit or buah.. Mlm plk mkn mknan brkuah ja.. Boleh kata nasi skali jala shari.. Xbrapa nk lalu mkn sbb asa letih n mngntuk tu sgt brkuasa😅 tp kalo rasa xselera skali pn kena mkn jgk.. Kecian kn baby xmkn...