Plan anak kedua

Nak tanya, kalau sebelum period tu, saya macam takda mood je, tetiba nak nangis, penat sangat ngantuk dsbnya, ada chance pregnant ke? Sebab saya and husband dah cuba 4 bulan tapi belum ada rezeki. Bila mengharap, period datang pulak 🥲

7 Các câu trả lời

Puan pernah dengar false prgnancy? Rasa tanda² hamil tapi tak hamil. Mcm tu la sy lalui masa ttc bila kita berharap. Takde mood, tiba² rasa nk nagis, penat sgt, mengantuk boleh berlaku jugak kalau kita terlampau stress, sebab hormon terganggu Ttc sy 7 tahun anak pertama. Kawan² sy ttc anak kedua 5-7 tahun. Lepas cek ada pcos, skrg dah prgnant dah. Simptom hamil setiap org x sama. Sy gatal dekat tangan, muka merah dan gatal. Pastu perut cramp mcm ni period. Sy ingat tanda nk dtg period. Pegi klinik nk ambik darah, baru tahu hamil

xsure. sbb setiap mommy lain2 simptom dia. macam saya masa sebelom tahu pregnant 2nd baby susu bdn sy drop teruk drpd amount biasa dapat. sy mmg check upt 5hari sebelom tarikh period. mmg naik double line. lepas delay period sehari sy double confirm semula. dn sekarang 2nd baby dh nk masok 6m

Macam simptomp nk period. Macamni la sis, kalau lambat period test upt k. Tu je cara nak tau conceive ke tak. Its ok dear. Baru 4 bulan try. Ramai lagi orang kat luar TTC almost 10years. Doa byk2 kat Allah insyaAllah ada rezeki bby awak. Rezeki takkan salah alamat

Symptoms nak period and pregnant ni sama je sis xde beza pun. Nak ckap pregnant ke tak tu susah skit . Baik check upt je tengo. Hati mmg kena kental kalau bab2 ttc ni. Lagipun badan smua orng lain2 ade yg ade symptoms itu ini ade yg xde.

Tunggu period lewat, check UPT ya. Sebab mungkin simptom PMS dan bukan sbb pregnen

klu sye tbe2 prangai mcm nie.. nak nanges, emosi x mnentu, sbb nak period..

1y trước

sama..sy pn kalau nk priod..emosi..sikit diusik dah mengalir air mata hehe

xtahu la