Puting Melecet (baby 5 daysold)

Hi, nak tanya kalau puting melecet sampai berdarah perlu stop menyusu anak kejap tak? Saya sakit sangat bila menyusu anak. Before ni lekapan salah sbb tu melecet. Skarang dah betul dah cuma pedih lecet tu ada rasa mcm kena hiris bila menyusu. So skafang saya marmet and bagi guna sudu je. Tp kesian tgk bila anak mencari2 benda nak menghisap

2 Các câu trả lời

Sy pun sama awal2 tu. Nurse sruh sy sapu susu tu sendri dekat nipple. N bg nipple elok dlu, bru cont direct breadtfeed. Sllu nye shari je da bole elok nurse bgtau. Tp sy x stop breastfeed pun, sbb sy sian kat baby. Sy tahan je sakit smpi Kdg2 terjerit masa nak start hisap tu. Hahaha InsyaALLAH nnt akan elok sndri. Smoga dpermudahkan semua urusan ya

dua2 belah ke? ada sapu nipple cream tak?

1y trước

baby umur berapa?