Puting sakit lepas menyusu?

Hi mommies, saya first time mom. Nak tanya, kalah posisi n lekapan dah betul, mmg setiap kali bayi hisap susu.. puting akan sedikit ngilu ya? Atau masa menyusu tu rasa ngilu2, mmg rasa macam tu ke?#ingintahu

3 Các câu trả lời

Mgkin latchinb baby tk betul. Sy pun kena mggu lepas, Lepastu sy belajar cara latching baby dgn betul Alhamdulillah skrg dh tak sakit

Sepatutnya tak sakit. Baby kena latch betulbetul kalau tak memang akan sakit.

kalau semua dah betul mesti tak sakit

9mo trước

me too sis. takkan boleh sumbat the whole areola dalam mulut baby. so takat yg boleh jela tapi tak sakit pun. awal2 haritu tak pandai, mmg sakit sampai melecet. now alhamdulillah dah tak sakit