sakit ketika menyusu

Boleh bagi pendapat tak siapa yg pernah alami puting luka/berdarah/melecet etc. Sy dh sapu krim utk nipple pun tak jugak elok. Dah hampir 3 minggu alami sakit ni. Setiap kali anak menyusu sampai ketap bibir menahan sakit tu. Anak pulak nk tido kena ngempeng dulu.

2 Các câu trả lời

salah satu faktor nipple melecet atau luka, cek balik posisi penyusuan dan kenal pasti lekapan mulut bayi ketika menyusu betul atau tidak?

melecet tu sbb cara bagi susu x betul.. erm x cuba sapu susu balik ke..?