Bertanya sebab nak tahu

Nak tanya kalau masa hamil 20 minggu 2 hari…kalau main bersama suami kalau dia buang air mani dalam baby tak ada masalah kah??

5 Các câu trả lời

kalau ikut kan tak digalakkan buang dalam..sebab air mani ada prostaglandin yang boleh menyebabkan contraction/ kekejangan/ pengecutan pada rahim sewaktu klimaks....kalau dibandingkan ia bfungsi mcm ubat induce bersalin..better elak kan kalau rahim tak kuat..kalau dah dekat due bersalin takpe sebb tu salah satu cara untuk buka jalan untuk bersalin..😊

okay aje rasany cuma macam saya,selepas 21w bila husband buang dalam mesti perut jadi mengeras ,so husband pun memang xberani nak buang dalam sampai sekarang da 26w.Tapi orang cakap trimester terakhir esok buang dalam untuk mudahkan bersalin

ok je.. xdak msalah, xkan jangkit ke baby pun sbb baby dilindungi dgn cecair amniotic.. cumanya lpas besama tu cuci bersih2 la hehe

Dah dkt due... Kerap la berhubungan intim dgn semua... OK jak...yg penting mmg rahim anda kuat...

xde mslh sis, air mani tu xkan msuk dlm rahim pun..baby oke dan selamat dlm tu, dun wurii.. 😘

3y trước

🥰🥰