Tips hamil

Hai mommie².. nak tanya sikit. Kalau lepas bersama tu, normal ka kalau air mani suami keluar balik? Ada ka yg mengalami ni tapi berjaya hamil? ##firstmom #seriusnanya #cubaanhamil

13 Các câu trả lời

Insyallah sis, berjaya hamil, saya dengan suami bersama hari tu, dekat 3 bulan pancut luar sbb rancang sendiri mmg kata nk 6 bulan gitu sbb saya baru gugur kali kedua, nak rehatkan rahim dulu. Dalam duk pncut luar, mmg ada jgk terlpas termsk dlm mgkin, lepas tu sya positif hamil. Alhamdullilah😅.

2y trước

sama mcm sy sis , tk lepas kat dlm, tapi tahu2 mengandung . nasib anak first dh 3 tahun . niat nk tunggu 5tahun xkesampaian😂

normal sbb air mani banyak & vagina kita ni pendek je sebenarnya sbb tu dia akan keluar lebihan. sperma yg sihat & ovum yg tgh subur akan jumpa sbb pancutan air mani tu kuat dia akan terus masuk ke cervix, lebihan tu yg meleleh. jgn risau. Insha’Allah berjaya hamil.

2y trước

tq sis..🥰

dia balik pi mana sis ?😂 kalau pi oversea ada passport x 🤣 kalau keluar balik sis maksudkan , tu depend jugak .. tapi kalau lepas bersama , try letak bantal bawah punggung biar naik sikit ..

2y trước

hahahahahah🤣

memang akan keluar balik. sebab gravity. tapi pancutan air mani tu akan ada yang terus ke serviks dan ada yang keluar balik. rest dulu lepas bersama dalam 10 - 30 minit. lepas tu baru cuci.

2y trước

baiklah.. makasih sis😘🥰

Balik mana? Keluar balik ke? Klu keluar balik normal je. Tp cuba baring sekejap lps dh sudah tu, jgn terus bgun. Bg masa dia swimming kedalam sikit 🤗

2y trước

sorry.. rupanya missing word. adeiii...🤣

lpas bersama agkat kaki ltak kt dinding.rapatkan bontot ke dinding,kaki menyandar ke dinding.tgu la lpas 5-10minit.in Shaa Allah mudahkan urusan sis.

Better tgh buat tu sis alas bantal bawah punggung lepastu bila suami sis da lepas sis tggu dlu 7,10 minit baru pegi cuci . Based on my experience .

2y trước

makasih tau tipsnya.😘🥰

normal je sebab tak semua yang akan masuk ke dalam. pastikan awak tahu la bila hari subur awak

2y trước

bersama waktu subur🤭🤭😆

sy pernah terbaca tips, lepas bersama tu jgn terus bangun. sis kepitkan kaki.

2y trước

baiklah.. tq tipsy.🤗

Normal awk, lps bersama baring 10-15min n then kencing cuci pkai air biasa.

2y trước

baiklah... makasih awak🥰🤗