Pantang makan pulut

Nak tanya kalau lepas bersalin.. Berapa lame baru boleh makan pulut ye? #firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

15 Các câu trả lời

Hbis pntang sy bedal je pulut.. ank dh 3y takda apa pun sis.. mindset klau asyik sakit sakit bisa bisa mmg itu ler dpt.. Kedua bedal itu ini, melepet tak exercise..wlaupun pntg 100% mcm dulu dulu, tp hbis pntang bedal mcm2 tanpa exercise tetap akan sakit.

1y trước

Okay🥰

Saya time pregnant makan pulut rasa takleh nafas semua ada. Lepas bersalin n pantang takut dah nak makan pulut. Tapi laksa saya makan sbb terlupa, gi melantak kat kenduri nasi pun tak makan. Balik tu saya ketakutan 🤣

1y trước

Risau pulak mcm tu pantang dulu la 🤭

tgk pd org. akk ipar sye lps 6 bln pantang, dia mkn pulut, mlm tu gigil teruk.. org tua pggl "bentan" so klu blh biar lps setahun.. xpun jgn mkn byk.. bt rasa2 inshallah xde apa..

1y trước

Ow yeke.. Okay sis.. Mcm tu pantang dlu laa.. Risau juga.. Terima kasih ye 😊

boleh je mkn. boleh baca posting dkt fb doctor imelda balcin pakar o&g. doctor ada share. cuma kena search sikit postin tu dah ke bawah. around julai

1y trước

most wc awak❤️

dlm pntang pun mkn pulut sbb msa tu raya 🤣 mak sy bg mkn tpi x bnyk la boleh mkn 3 4 suap je.... alhamdulillah xjdi apa...fav Sy pulut 🤤

1y trước

Hehehe okay sis🤭

atas badan. try n error. sy mkn apa² oke je ais sy telan oke je.. try n error dulu klau rasa sakit² stop klau x rasa apa teruskan

1y trước

Okay sis.. Thanks 🥰

taktau sbb setahu sy selagi takda alergik/alahan kt suatu makanan tu boleh je makan. kalau nak tahu boleh cuba sikit2 dulu.

1y trước

Okay 🥰

saya pantang pulut dgn laksa stahun sis. ikut petua org dlu2 😊. terpulang atas badan masing2.

1y trước

Okay 🥰

makan la sis. makan sikit2. klu badan blh terima,teruskan...😃

1y trước

Hehe okay,, thanks😊

Saya makan lemang seketul sehari masa raya. 😁