nak buku pink belum ada sijil nikah

Nak Tanya kalau kita buka buku pink belum ada sjil nikah boleh ke?... Suami mmg ade tapi kami belum buat sjil nikah lg sbb bru bsama bbrp bln n belum ade masa pergi jpn...n belum rancang ade baby lgi sbnrnya... Tp rezeki dtg awl...

13 Các câu trả lời

emmm bkn lps kwen tu mmg automatik kita dh buat sijil tu just g amik je dkt pejabat agama? masa akad nikah dia akn bg kertas yg ckp kita dh khwin kan..emm

If you are non muslim should be okay. Kalau muslim pn boleh je bkak buku pink but kne tahan telinge je la if ade bunyi2 yg tal sedap di dengar dr mlut nurse and doctor. 😊

Pergi klinik berdekatan. Sbb lain KK lain procuder. Ada yg fussy. Aku mengandung anak ketiga.. Buku klinik prev baby,sijil nikah,ic suami + isteri serta cop pengesahan.

Cmne plk xde sijil nikh sis..3mnggu nikah..sijil siap dh kt pejbt agama... Ehh..pelik plk sy ngn status sis nie...😅

5y trước

Maaf maybe status sy xjelas... Sy non-muslim... Aritu kte nikah kampung2 jer...mean nikah ats ketua kg jer.... Nak sahkn kne g jpn utk buat sijil nikah... Haaaa camtu....

bgtau tgh proses je.. dtg dlu buat buku.. sijil nikah tu dorg just nk no sri y ade kt sijil tu je.

Kalau non muslim pun kena marah juga ngan nurse..tapi cakap la tengah nak buat atau dlm proses

5y trước

depend sis. kes saya tidak. mybe depend dgn nurse juga rsany 😂

Boleh. Nanti nurse akan tulis single parent dulu sampai kt tunjuk sijil nikah.

Nurse tak mintak pun sijil nikah ke apa. Just mintak no ic suami je. Huhu

Bole je buat...

Boleh je sis.