Ibu mengandung

Nak tanya kalau ibu mengandung perut rasa gatal²? Macam mana cara nak atasi.. nak garu takut nanti ada bekas.. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing #seriusnanya

10 Các câu trả lời

Masa 1st pregnancy, saya ada cuba bio oil tp x membantu. So end up try and error other creams and oil for strechmark.. mcm2 brand try masa tu.. now 2nd pregnancy, saya sapu vaseline lotion yg ada cooling effect tu. Bestt ! Legaa je perut sejuk2 kejap. Hahaha for my skin, vaseline lotion ni lg byk membantu sbb gatal tu hilang lama jugak lah.. x melekit mcm oil, bau pun wangi.. and at the same time, pregnancy kan.. gatal2 tu is in the package lah hehe 😇😇 gatal sbb perut nk membesar.. and yes,if garu nnt ada bekas. So jgn garu, usap2 lembut je.. ✌🏼✌🏼 hope this helps..

2y trước

okay, tq sis

Pls pakai lotion khas untuk stretch marks. Saya pakai jenama palmers. Alhamdulillah sampai sekarang dah 34 weeks takde gatal pun. Lepas mandi je everytime saya akan sapun dulu. Texture dia sangat lain dengan lotion2 lain. Sebab mula lah sapu dari trimester sehingga ke akhir pregnancy.

saya guna bio oil. masa lepas mandi atau masa rasa gatal tu terus sapu. so far okla. cuma sesetengah orang tak suka sebab rasa berminyak sikit tapi bagi saya ok sj asalkan hilang rasa gatal + bantu kurangkan strechmark juga.

sis sapu bio oil ... time gatal² datang terus sapu bio oil ye .. dlu saya pregnant ank 1st . saya garu² tinggal bekas .. tak cantik . second baby and 3rd baby nie saya guna baby oil ..

2y trước

okay, tenkiu sis.. selain bio oil.. ada tips lain tak ?

mama i pesan kalo gatai garu guna sikat😂 i pun garu guna sikat jelah sambil hri2 sapu palmers pnya lotion stretchmark. perut nk masuk 38w dh ad bekas juga tpi sikit2 ja

Saya amalkan coacoa butter bio oil. So far mmg okayyyy. Kalau gatal jangan garu guna kuku. Nanti berbekass

saya sapu aloe vera, letak dalam peti ais..then sapu sejuk2, rasa lega

nurse ckp ngn kakak saya pkai tuala gosok ii kat perut tu

sy garu lapik baju. itupun garu sikit2. jgn direct kulit.

usap usap je perut tu, janji hilang gatal