Normal Delivery

Hi nak tanya.. Kalau BMI rendah sblum pregnant, ada kemungkinan boleh brsalin secara normal tak? sy 153cm, 40kg masa tahu pregnant.. spa ada pnglaman?

10 Các câu trả lời

Saya 149cm, 34kg masa awal pregnant, sepanjang pregnant naik 10kg, masa bersalin 44kg je berat, alhamdulillah baru je minggu lepas selamat bersalin normal, senang je urusan bersalin. InshaAllah BMI rendah pun boleh bersalin normal ikut keadaan baby. Baby saya berat 2.13kg je, kecik ikut maknya.

2y trước

alhamdulillah.. doakan sy mudah brsalin mcm puan😍 Aamiin

Saya 158cm. First baby start dgn 47kg. Tp hilang 3kg sebab alahan. 12weeks 43.5 kg je. Masa nak lahirkan baby 62kg 😆 naik 19kg. Bersalin normal (vacuum) Skrg saya 27weeks second baby. Start dgn berat 42kg. Skrg 53kg. Harap dipermudahkan bersalin normal lagi

2y trước

Aamiin.. moga puan dpt bersalin normal lagi😍 doakan sy juga hrp senang bersalin dan normal

Saya tinggi 153, berat 45 kurang 3 kilo on first 3 weeks, naik sampai 59kg sampai masa nak bersalin, alhamdulillah bersalin normal. Semuanya bergantung pada org, In sha Allah puan akan dipermudahkan 💕

2y trước

Masyaallah.. Alhamdulillah 😍 smoga sy dapat bersalin normal mcm puan.. doakan ya

Normally, kalau tulang pinggul kecik, chances czer tu tinggi.. Sebab tinggi awak pun 153cm dengan berat 40kg jer.. Apa²pun banyak² doa, semua org nak bersalin normal..

2y trước

inshaaAllah..hrp sy ada rzki brsalin normal.. doakan sy ye😍

Adik saya ada pengalaman..tinggi 156cm berat 39kg..mengandung naik 5kg je,sampai 44kg tapi boleh bersalin secara normal..

2y trước

alhamdulillah.. senang dia bersalin.. hrp sy pn ada rezeki bersalin normal😍 doakan ya.. Aamiin

saya pun BMI rendah. sebelum pregnant berat 39kg ja. skrg 16weeks tu pun tak naik byk. org tngok pun mcm budak2 ja 😅

2y trước

hehe.. org kecik mmg kan.. sy pun mcm tu.. 5bulan baru org nampak

kalau ipar saya czer, sebab kecik ja tuan badannya. orang lain kurus ada isi, dia kurus isi pun takda

sy sblum preggy 39kg skrg 31weeks 48kg. hrp2 proses bersalin nnt senang xkesah la normal or czer 😊😊

2y trước

Aamiin😍 moga kita brdua d permudahkan bersalin secara normal

mak sy sama mcm sis, masa lahirkan sy beranak secara normal dan tiada jahitan. depend dkt org jgk kot

2y trước

ya Allah.. alhamdulillah..bestnya bersalin normal tanpa koyak.. doakan sy pn ada rzki mcm mak sis.. Aamiin 😍

mak cik sy juga BMI rendah & bersalin normal

2y trước

smoga sy ada rzki brsalin normal dan senang smuanya.. Aamiin. Doakan sy😍