Anak sulung

Nak tanya ibu2 semua, selalu org kata anak sulung keluar awal kn? sy dh 35weeks. Doktor ckp jangkaan 37weeks bersalin. Paling lambay 40weeks. Ibu2 anak sulung minggu ke berapa?

60 Các câu trả lời

Sy ank sulung sampai yg ke 4 semua bersalin 38week.... Beza hari je.... Yg ke 5 x tahu la bersalin berapa week...

saya due should be bulan sept 2019.tp, anak sulung keluar awal sebulan pd bulan aug. haha lahir 36w6d pula tu.

Saya pun anak sulung gak ni tengah preg dah 39week 1 day , due minggu depan hari sabtu tk tw bila dia nk keluar hahaha

5y trước

Sama la dgn sy..😁

Yaa sy prgnt ank sulong.. 38w4d.. baby girl. 2.94kg. 😊 saya doakan awak dipermudahkan bersalin yaa🌷

Kebetulan je kott .. Sy ank first pn awaii .. 38 mnggu ... N no due overdue pulak .. Lebih 2 harii ..

Sya 37 week ank sulong klua... 😊 Tk ape saba sis, dy msih nk manje2 dlu lam perot mama dy..

Anak pertama saya lagi 10 hari dari due date dh bersalin , allhamdulillah 2.8kg Normal

Esok dah masuk 40 weeks. Xde tanda2 nk bersalin. Baby masih tenang dlm perut ibu dia

Sy 38w 4d baby belum keluar lagi. Doakan sy bersalin before due tanpa induce ye mummy🤲

5y trước

Alhamdulillah rezeki puan bersalin before due 😊 insyaallah sy amalkan. Terima kasih atas sharing.

Sy bersalin ank sulung 41week..2hari b4 induce... Bby 2.77kg..now bby dh 7bulan...