panas

Nak tanya ibu2 mmg bila dah 6 7 bulan ni mmg malam2 panas ye...saya selalu mandi malam bru boleh tido...

29 Các câu trả lời

saya dr 2bulan mengandung smpai 9bulan. mandi malam xleh nak kira ngan jari. kalo stat dr jam10 nk tdo tue. selagi xtdo selagi tue mandi. kalo terjaga sebab rasa panas xkira jam berapa g mandi. mandi xlap.. tdo camtu jer. kering atau rasa xselesa jer mandi balik. smpai 9bulan preggy. hehehe. bby xde masalah. mengarut kalo mandi malam bby besar la apa la.

5y trước

ye

Sy pun sblm nie sama juga, aircond on je tp bdn berpeluh.. Pd hal sblm pregnant, 27° dh sejuk sgt dh bg sy... Selalunya pkul 1 pg ke ats la klo time tdo tu... Org ckp tu normal & lg meningkat usia kandungan kita, lagi la kita akan pns.. Itu apa yg org lbh berpengalaman la bg tau sy..

Sama. Sy siap bawak kehulu kehilir kipas portable tu. Kdg2 org pandang semacam. Lantaklah.. Janji x berpeluh. Nanti dah berpeluh2 mula lah nk muntah. Geli dgn peluh sendiri. 😂😂. Suami pun ckp "tongkat ajaib x bawak ke?" kalau sy terlupa bwk kipas kecik tu. 😂😂

myb kot sbb sy pon sma...pnas 24jam..mndi pagi2 pon rasa panas jgk...mlm2 susah nk tdo sbb berpeluh peluh..suami tdo nk berpeluk pon sy xnak sbb panas..huhu..mak dgn nnek bsing mndi lwat2 mlm katanya xelok tp nk buat cmnaa..klau xmandi lg la xbleh tdo...😩

5y trước

Saya elak mandi td dm 8.30 tp kene ga segayung jela pastu dah...klu x ase bau masam e sbb td dok mengemas umah kejap...

Huhu sama la.. Sampai mak mertua cakap kipas tu laju sangat. Kadang2 dia perlahankan.. Tapi kita ni kepanasan.. Berpeluh da.. Tak tau nak explain mcm mana.. Sebab dia pon perempuan..takkan tak faham 😣

5y trước

Hahahah kan. Lawak je la bila ingat balik 😆

Saya time pregnant dulu pun panas. Mlm2 bukak aircond slumber je tido tk pkai selimut. Hsbnd kat sblah berselibung dia. Pstu bila kaki cramp mahu tak tepuk2 hsbnd suruh urutkan😂

5y trước

Yelakan. Hormon ibu mengandung ni lain drpd yg lain. Saya dr awal mngndung smpai bersalin mabuk tk hilang2

normal rasanya , saya 3rd trim baru start rasa panas . berpeluh peluh sedangkan sebelum ni saya jenis yg susah nak berpeluh . sekarang tidur bukak 2 kipas pun singkap baju 🤣

5y trước

Tu la rase panas je tanya jg suami kot2 die pon ase panas🤣

Normal sis. Sy pasang aircond pun tak jalan. Bertabah je. Hahahaha. Alhamdulillah sekrg dah selamat bersalin. Tengah berpatang skrg 😊

Sy dari awal panas dia tak boleh bwk bincang. Dengan badan memang sejak azali panas. Pastu preggy lagi bertambah2 panas tak kira siang malam 😌

5y trước

Rumah sy ade aircond tapi yelah rasa tak rasa. Lepas mandi still berpeluh sakan. Aduhhh kena kipas selalu 😅

Saya masa awal2 preggy sejok je sebab saya morning sickness terok, start 5 bulan sampai sekarang ni ade nya panas je tak penah nye pakai selimot

5y trước

Stuasi kite sama 5bln mabok mmg sejuk je n bselimut...wlopun artu musik panas lit2...msk 6 bln ni haihh laaaa mule dah panas...