Nak tanya bole mkn pnadol actifast

Hi nak tanya .ibu hamil boleh ke makan panadol actifast ?semalam saya vaksin pfizer 2nd dose. Tapi pagi ni rasa mcm nak demam. Sbb Masa 1st dose tak rasa apa². Dan tak demam. Masa 2nd dose ni pulk mcm nk demam. Ada yang tahu ke ?? Skrg kndungn saya 21 week 5 day #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Boleh mkn tapi jangan melebihi 4000 mg sehari. Ni dos utk org dewasa. Kalau terlebih, boleh jadi acetaminophen poisoning

3y trước

Org yg cakap mcm tu dia kurang pembacaan. Kurang nak bertanya, tu sesat jalan. Time pregnant ni kita akan dgr org ckp mcm2. Dengar boleh tapi jangan percaya 💯. Banyakkan membaca dam bertanya dengan org yg lgi bertauliah

Boleh. Saya pun makan panadol.