Bolehketidak?

Nak tanya besok anak saya dah 7m. Jadi nak masak dia yang bertumis dah guna unsalted butter tu. Sebelum ni waktu dia 6m semua saya buat bubur frozen yg rebus je semua. Jadi start malam ni saya nak menumis kat dia untuk portion sehari saja. Dia kan makan nasi 3kali. Jadi saya masak yg 3kali tu sekaligus malam ni, pastu letak kat chiller je. Esok tinggal stimkan balik je. Boleh ke buat macam tu hari2? Nak buat frozen benda bertumis ni takut jadi tak sedap pulak hahahaah. Please helppp terima kasih #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firsttimemom

2 Các câu trả lời

boleh. tak jadi masalah. buat je benda yg memudahkan awak. awak boleh pelbagaikan lagi mknn baby. tak perlu tertumpu pada bubur sahaj utk 3x makan contoh pagi boleh bagi baby - mini pancake, banana creamy, bihun goreng, nasi goreng dn sbgnya lunch - bubur (yg penting complete carbo/protein/fibre) snacking - pure buah, buah, baked potato, baked sweet potato dan sbgnya

1y trước

most wc awak😊

boleh je