Tali barut

nak tanya berapa bulan nak pakaikan barut utk baby ?

8 Các câu trả lời

baby saya dh 3 bulan and saya Masih pakaikan barut, alhamdulillah baby xde masalah kembung perut and saya pakaikan barut masa Tali pusat tercabut until now. masa Tali pusat belum cabut saya xpakaikan barut lg. mak saya ckp boleh pakaikan barut 1-3bulan atau hingga 4-5bulan atau rasa baby dh xde kembung dh okay xperlu pakai dh. depends pada baby. hehehe kalau cuaca panas jgn pakai byk lapis kesian kt baby. panas.

ikut keadaan persekitaran n bdn baby. ank pertama sy. org sekeliling terlalu taksubkan ajar sy n paksa sy bendung ank. pakaikan stoking 24 jam. barut baby. last2 baby kena ruam 1 bdn sehingga terkena ekzema. yg sensara sy dan ank. ajaran org dulu2 x100% betul ada yg boleh terima akal n logik n ada yg ke laut.

2y trước

Cuaca zaman dlu mmg sejuk , tu yg berbedung bagai , cuaca zaman sekarang sangat panas , so mmg tk digalakkan la nak *bungkus* baby ..

Setahu sy smpi tali pusat tanggal, sbb x nk bila sapu ubat terkena pd baju.. Mgkin pki sampai 2-3 bulan lps hbis pantang supaya perut juga x kembung

Sy tk perna pakai tapi pusat cepat je jatuh. asalkn jaga kebersihan. sentiasa cuci pusat baby.

Hingga pusat baby ok kering sepenuhnya, yg hitam2 tu tak ada dah

kalau sy sampai 3 bulan. tu pun sbb dh xmuat dh barut perut.

pki smp x muat , lps hbs pantang dh x guna dah

3 bulan