baby meniarap

nak tanya, bayi mula mengiring dan meniarap seawal umur berapa ye? normalkah 3 bulan tak nak mengiring dan meniarap? #firstmom

18 Các câu trả lời

Normal. Bby sy 4 bulan 14 hari baru meniarap. Sebelum tu ada acah2 jgk. Yg penting selalu baringkan dia atas tilam/toto bg dia explore gerak badan dia sendiri 😊

Normal. Anak saya 5 bulan baru meniarap tapi masuk 6 bulan baru dia rajin nak meniarap kerap. Ibu boleh latih dia dengan kerapkan tummy time supaya otot2 dia kuat.

4y trước

sama laaa kita masuk 6 bulan nk meniarap sokmo... asal letak jeeee laju jeee dia 🤣

anak sy pun x blh mengiring meniarap lg.. tp time sy letak die meniarap elok pulak tegak kepalanye..geram betul bdk kecik ni😙

4y trước

sma la ltk atas perut kita tegak je kepalanya . ish geram jgk

Normal sis.. Jgn risau.. Tgk pd bby jgk.. Mcm ank sy umr 3 bln dh mengiring meniarap.. Now dh 9bln nk start bljr jln...

4y trước

It's OK sis.. Jgn fikirkn sgt apa org ckp.. Nnt sis akn stress.. Semua bby xsama.. Sy pn pnh lalui cmtu dlu.. Sy pn first mom...normal kita sbg ibu bila org bertanya ckp mcm2 psl ank kita akn cpt terasa.. Anggap tu benda positif.. Dorg amik beat tp xkena gaya n cara...

Normal saja. Anak sy 3bulan dah meniarap sbb sy jenis yg x dukung baby (sebab malas😂😂). Dia rajin meneroka

Normal tu sis.. Ikut pda bby jga,ada yg bby laju n ada yg lmbt..

My baby Hujung2 3 bulan dia start meniarap...so it's normal..

4y trước

Oh okay. Thank you🥰

Baby sy pun bgitu. Dalam 4 bulan lebih baru meniarap.

Normal sis, anak saya 5bulan baru boleh meniarap😊

4y trước

Sama

anak sy meniarap 3bln setengah. rajin2 kan tummy time

4y trước

takpe sis. lain anak lain perkembangannya.