3 hari tak membuang lepas bersalin

Hi nak tanya. Bahaya ke kalau ibu dah 3 hari tak membuang air besar lepas bersalin? Bukan tahan, tapi memang takda rasa nak membuang

1 Trả lời

normal dik.. sy dulu seminggu baru berak.. tp azab lh sembelit teruk dkt 2 bln.. better suruh suami beli ubat lembut najis siap².. minum air masak bnyk.. mkn buah sayur bnyk.. minum susu full cream..

1y trước

saya dulu anak first 8hari di hosp takbbuang air besar. Bukan xnak buang tp xrasa nk buang. Dah balik rumah checkup bby di kk. sy minta dktor ubat lembutkan najis. Makan ubat tu xlamanya terus rasa nak membuang. Tp first buang tu tetap azab jgk sikit 😁