saya epmom

nak tanya, anak saya umur 2 bulan, minum susu 2oz atau kurang dari tu. tapi ada masa 3oz/4oz. ada org kata maybe sebab dia cukup foremilk and hindmilk. dia tak perlu hisap lama untuk dapatkan hindmilk, jadi dia cepat kenyang and anak saya pun tidur lama, 3-4 jam, kadang 5 jam.

2 Các câu trả lời

feeding ikut demand bby..as long as ada kenaikan berat constant tiap bln, ok dah

3mo trước

if bby u ada jaundice, yes need to feed every 2 hrs max. klu dh ok, just feed ikut demand..monitor juga berat bby every month. pastikan tak turun ke line kuning. nk mantain berat bby bwh 6 bulan dgn feeding dan tidur yg cukup