sakit breast lepas menyusu

nak tanya ada tak mommy kat sini yg sakit breast lps menyusu baby? saya baru 3 minggu lps bersalin.. sakit dia dalam payudara sampai ketiak.. kadang setiap kali nak menyusu baby sy macam trauma nangis2.. puting tak lecet pulak.. breast pon rasa lembik lepas menyusu

5 Các câu trả lời

Masa bby sy 5 hari ke 6 hari ada juga rasa sakit cm tu.. Sampai x boleh angkat tangan, sakit Sgt.. Tapi sy bagi je bby menyusu tiap 2 jam or kerap.. Alhamdulillah lps bbrapa hari tu dah hilang.. Sy rasa mungkin ada kaitan dgn bengkak susu kot.. Gipun hari ke 2 ke ke 3 baru air susu sy ada.. So mungkin ada kaitan bengkak susu, sbb bkaitan kelenjar juga.. Then msa tu air susu mmg byk sampai pakai pad breast.. Tapi lps stress skit, air susu tiba-tiba drop.. Sehingga la skg.. 😢 Cuma syukur Alhamdulillah masih ada Walaupun x sebanyak dulu.. Skg bby dah 3bln lbh tapi tulah, dia nak nyusu sebelah je.. 😓

1y trước

baby awak menyusu sebelah xde masalah. cuma effek nye nnt macam puan siti aisyah cakap breast awak akan nampak sebelah besar dan sebelah kecil. nak nampak sama balik awak kena bg rangsangan pada sebelah breast awak yg baby tak minum. melainkan awak tak kisah tentang keadaan breast awak then okay la☺️

eh sama lah kita, sampai ketiak rse sakit kdg macam menyucuk jd gatal skjp 😅 Sama betul, breast sakit tapi puting takde melecet, yes breast pun softer lepas nyusu, latching anak pun okey, posisi pun okey, yg tak okey nye anak tak kenyang lepas menyusu hmmmmmm...

1y trước

betul tu. bnyk lactation counselor share ilmu penyusuan free dekat sosial media mereka sendiri. search je benda yg awak nk tahu tentang penyusuan susu ibu. awak boleh follow juga page fb baby language. dekat sana dia ada share mcm2 info tentang baby. tentang tangisan baby.

breast jd lembik & kendur sbb menyusu badan itu normal.. biasalah dh jd mak.. mmang ada perubahan lh pada badan.. sakit yg awak mksd kn tu sakit ada ketulan ke mcm mana? tgok blk cara lekapan mulut bayi ke puting awak betul ke x..

Sy pun.. anak dah 4 bulan.. pam lg.. lepas menyusu rasa mcm kena elektrik je..

lekapan baby awak dah betul?