luka jahitan

nak tanya ada tak mommies mcm saya , luka dkt bahagian dalam dekat dgn lubang faraj belum cantum .. kalau ada mcmmana yea nak atasi , perlu biarkan saja ke atau kene sapu ubat , luka tersebut tak sakit ape cuma tak bercantum .#ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #bantusharing #firstmom

9 Các câu trả lời

Sis da berapa hari pantang? Nurse ada datang cek kat rumah tak sis? Kalau ada sis bole bagitau. Nanti dia akan bg appointment untuk datang KK jumpa doctor. Kita ni bnda2 sulit camni jangan malu nk bgtau kat nurse. Jangan simpan sendiri takut nanti susah dikemudian hari. Nurse yg datang visit kat rumah ni pun tu la tujuannya nak pastikan ibu & baby sihat.

2y trước

dah 2 bulan lebih nk masuk 3bulan . aritu misi kata oke je . tpi sye risau sbb dye x cantum lagi . kot" ada yg sama mcm saya .

emmm kalau dh 2 bulan lebih tu Sy Rasa mcm dah xkan cantum melainkn jahit semula tpi sape la nk lalui semula kan...😅 Rasa sakit x sis? dia jdi x cntum jadi xlawa lah miss v tu...

2y trước

nurse KK kata kalau ada rezeki bersalin normal lg boleh request nurse JM (kalau xslh la) yg jahitkan..sbb katanya nurse yg tu jahit kemas sbb mmg dh biasa..ada sesetengah doctor atau nurse jahit x kemas.so atas tu x cantum

Kalau tda sakit atau gatal tpt luka tu ok ja sis,,yg merisau kn tu bila terkena jangkitan dekat tpt tu,

2y trước

ya sis tak ada gatal ke atau pedih . tak rasa sakit.tapi tak cantum je . aritu misi kata oke je .tpi sye risau pula x cantum " sampai arini .

lubang yg mana sis ckp.. lubang yg tempat mmang patut kena jahit ke atau lubang tu kita tu?

2y trước

sis baru bersalin ke? cuba cek balik lps darah nifas dh berhenti.baru kita boleh tgk betul2..saya haritu cuma rendam air garam shj..luka cepat baik..tang jahitan tu mungkin doc/misi jahit xkemas..msa saya bersalin bulan 1 haritu pon nurse KK check kata jahitan sy xkemas..doctor yg jahit tp kulit luar die xjahit..yg atas dkt lubang faraj tu.die jahit kulit dalam elok bercantum..sekarang anak sy dh 7 bulan dkt tempat luka tu xde la rasa sakit pape cuma ye kalau kita sendiri check tgk cermin nampak mcm x berapa cantik😅..kalau nk ejas mmg kne bersalin lagi la😅😅

Sis boleh try beli cream ni kt mana2 pharmacy..ubat ni baguss

2y trước

tq sis , apa ya nama gel tu . x jelas

sis dh brapa hari brpantang?

2y trước

2bulan nak masuk 3bulan

saya punya pon ada xcantum

2y trước

sebulan sengah skang ni

pantang hari keberapa dah?

2y trước

2 bulan dah nk masuk 3bulan

dah tny nurse?