baby tak ada heart beat 11 week+++

Nak share pengalaman pahit, smalam saya selepas balik jalan² saya pergi buang air kecil then saya ternampak ada spoting brown sedikit dekat sluar dlm saya, saya rasa takut & risau terus saya ajak husband n ibu pergi klinik checkup every month. Then doctoelr scan perut saya baby tak nampak kantung ada, doctor risau dia buat upt nampak lagi 2 lime tapi lime samar², masa first tahu pregy dulu dlm 5 week++ line pekat betul. Then doctor tak sedap hati bagi surat suruh refer terus pergi hospital gov, sampai hospital doctor baru scan perut seperti biasa cari baby dlm tu lama sama juga tak nampak cuma kantung saja, then lama kemudian datang doctor pakar scan baby melalui perut ada nampak sedikit dia tunjuk ini kantung puan ni kecik baby puan. Doctor pakar minta kebenaran saya utk scan melalui bawah utk melihat heart beat baby saya, doctor scan melalui bawah nampak bentuk baby saya dengan jelas, doc ada show ini baby puan, dan ttiba doc tu ckp puan saya minta maaf, baby puan tak ada nampak jantung. Luluh hati saya masa tu doctor cakap macam tu.. baru nak happy sekejap doctor ada tunjuk baby saya. Then doc suruh tunggu 2week utk jatuh sendiri or after 2week tak ada apa² dtg balik ke hospital utk check utk buat d&c ????

5 Các câu trả lời

sama dengan saya. 11 weeks baby takda hbeart. saya berdoa banyak2 semoga Allah bagi petunjuk. kalau betul baby betul takda bagi petunjuk buat saya, kalau ada sihatkan anak saya. ngam2 2 weeks untuk next appointment sy sakit perut yang amat dan ada janin keluar. saya redha allah pnjamkan nikmat dia sekejap je. awak positif ya. naluri ibu selalu betul

5y trước

Saya hari kedua sis still tiada tanda² lagi turun darah... Sedih sangat, tapi ada keluar darah sedikit saja warna brown juga saya takut tu darah effect saya buat tvs hari tu. Enthlah sis..

Semoga dipermudahkan sis. Sis kuat ya. Saya faham perasaan tu. Saya pun pernah keguguran. Kuat ya sis.

5y trước

Ada rezeki sis lagi lepas ni. Tuhan maha adil. Dia ambil sesuatu dari kita dan dia akn kurniakan kan pada kita balik lebih dari apa yg Dia ambil. Tuhan takkan uji kita kalau kita tak mampu. Sbb sis org yg kuat so tuhan uji. U're the selected one. The strong one. Saya doakan sis pregnant cpt2 lg lps ni and baby sihat n kuat mcm mommy dia ☺️

Sm.d prmudahkn segalanya nti ea..aamiin..sis sbr k..

5y trước

Amen thabk you sis

Semoga Sis Tabah N Dipermudahkan Segala Urusan Amin

5y trước

Amen, thank you sis

Semoga dipermudahkan urusan sis..

5y trước

Amen thank you sis..