cerita dgn baby

Nak masuk 6 bulan dah suami sy tak pernah nak brckp dgn anknya dlm perut ni huhu.. Sedih plk sy rasa. Mmg mcm tu ke @ xpndai lg ek? Ank first, due sy inshaAllah 9/12 nanti. Sape ada pnglman bole share sket agr sy tak rasa stress

40 Các câu trả lời

Apps ni ade bagitahu perkembangan baby. Saya selalu cerita perkembangan anak dalam kandungan pada hasben. Anak dah boleh mendengar, dah kenal suara ibu ayah dia, kalau bercakap mungkin anak respon dengan tendangan. Bende tu buat orang lelaki eksaited jugak. Mungkin hasben sis malu kot. Sis la kena start dulu suruh dia cakap atau pegang perut. Sis kena cuba. Jangan kecik hati ye. Ape ape sis kena cakap dekat hasben. Macam saya, ade jugak hari yang hasben kurang cakap dengan anak dalam perut, saya kata anak kurang gerak. Lepastu hasben faham, setiap kali dia free, dia akan borak dengan anak. Kalau tengah tengok phone, tangan mesti pegang perut. Sis kena enjoy je masa ni, jangan stress, kesian dekat anak dalam perut tu 😘

5y trước

Ya ada baca kat apps ni.. entah suami sy time tu dia bt la, lps² tu mcm lupa gknya haha

kdg llaki nie x phm sis.. kne ckp bru dia tau.. mcm husband sy.. dia jrg ckp dgn bebi nk tgu sy ckp bru dia ikut tu pun seari dua.. hahahaa.. tp lama2 sy ok jer sbb brg bebi dia yg excited tnya bila nk start beli,tnya bila nk scan bebi lg,basuh sidai baju seme dia buat xbg angkt berat,sapukan myk dkt perut tiap malam,xbg naik moto takut trhentak2,pastu nk psg aircond bg bebi nt xpnas nt.. so bila tringat kbaikan dia yg lain utk sy n bakal bebi jd lupa kkurangan yg 1 tu.. jd sis anggap jer mgkin dia xreti nk ckp sbb mende dlm perut kan,, xnmpk lg.. lg2 laa 1st time..sy pun due 5/12 nt.. inshaaAllah

5y trước

Aamiin... 😊👍🏼💐

Sama cam suami sy..sbnrnya bkn diorg x nk bckp dgn BBY..betul la tu..klu dia ckp dia x tahu nk ckp AP😅😅.. kta mmg kna slow talk dgn suami..usap perut, Tanya khabar BBY..sy msa mula2 pn suami camtu..dah masuk 7 bln ni..suami seronok duk pegang,sb BBY dah pndai bgi response🤣🤣.. tiap Kali dia bsuara mesti BBY menendang...sblm suami tdo dia akn ltak tangan atas perut smbil bckp2 even sy tgh tdo.. kdg nk tergelak tgk peel dia skrg😆😆😆

5y trước

👍🏼💝☺️

Ye.. Teknik terbaik, bangun pagi, sebelom pegi keje, kite salam suami, tarik dia cium prut.. Lama2 jadi satu kebiasaan.. Lelaki ni kite kena ajak.. Bercakap je kadang2 tak jalan.. . Ingatkan selalu... Sebelom tido, amik tangan dia letak atas perut kita.. Sampai tertido... Lama2 dia buat sendiri tanpa kita sedar. Inshaa Allah... Semoga semuanya berjalan dgn lancar ❤️🌹😍

5y trước

Tq sis💐 sy buat dia blk keje nti 😊

Sis kenal suami sis sndiri..kalau memang peribadi dia jenis xbyk ckp,snyap,xpndai nk tnjuk perasaan itu normal..sbb sy suami sy mcm tue..sy sndiri kdg2 cerita dkt dia,ambil tgn dia letak dkt perut..sy ok je xtrasa sbb dia mmg mcm tue..jnis xpndai nk romantik2 gitu..nk brckp dgn ank dlm perut mmg xla..😂

5y trước

Kenal perangai suami sndri tp dtg angin ego dia...ya Allah mati akal nk pujuk. Kalau sy ckp, baby nk mkn cendol durian la nti dia kata pndai ckp baby yg nak padahal sy yg nak😩 sob jela

jgn stress ye..sma la suami sy pun sma masa mngandungkn bby first..tk prnh pun pegang prut ,bckp ngan bby dalm prut.. bila dah brsalin..hsubnd la yg pling excited pegang2 bby..ank dah msuk 3y paling rpt ngan dady dia..blum confirm prgnnt lg dah pegang2 perut .skrng prgnnt lg dah pndai dah kli.hehhe..

5y trước

Wahhh.. mgkin jgk la kot ank first malu² 😆skg ni sy ckp beli brg baby, katanya awal lg🤣🤣 nak tggu kena mrh dgn misi gamaknya baru beli brg baby 😆 adoiii suamiku

sama laa mcm Husband saya .. dari awal minggu pregnant smpai laa dh 30week .. takde pun sembang ng baby dalam perut nie .😭😭😭 saya kadang time tdow amk tangan dye pegang letak kat perut .. setiap hari sedeyh negox Husband tanak pun layan anak dlm perut nie .. 😭😭😭

5y trước

tapi to laa kalo kite bercakap dalam hati .. agax² baby tahu tak ?!

Suami sy pon mcm tu sis...tp sis jgn risau sbnar nye dia pon x sbr tggu klhran ank dia tu.klau sy,sy rjin ambik tgan dia letak kat perot sy..nanti suami sy diam n biar je smpai dia rse ank dia tendang tgan dia bru dia alih sis..cuba sis buat mcm tu

5y trước

Tq sis 👍🏼😘 sy buat

Yela..mcm asben sy kate takot nak pegang takot terkasar😂tp bile baby da start tendang2 die da tunjuk excited nak g keje mesti ckp nga baby..usap baby dulu😁kdg2 anak first malu+takot..kite time pregg ni memang emo lbey😅selalu la cite pd asben psl perkembangan baby😘

5y trước

😝😝 gitulah pmbawakan baby

Msa ank 1st suami sy mcm kekok, bla da start baby bgerak, kt situ la nmpk dia xcited... Msa nk tdo tu baby lg aktif, kkdg tjojol bontot dia, kt situ suami sy xcited, dia sndiri yg bckp ngn baby dlm perut.. Kkdg komunikasi kte dgn suami tu sndiri, byk kn sharing dgn suami..

5y trước

Ok fhm. Sy buat. Tq sis💐