Najis Meconium

nak dijadikan cerita , usia baby saya baru 4 hari . baby saya pula menyusu badan sepenuhnya , tak campur dengan susu formula . so , dia punya najis selama 4 hari ni masih berwarna hitam pekat tu . normalkah macam tu? bila ye dia bertukar warna . risau pulak saya sebab baby kuat menyusu & alhamdulillah susu saya pun banyak . cuma saya risau je baby saya sebenarnya menyusu dengan baik atau tidak sebab najis dia tetap meconium walaupun kuat menyusu selama 4 hari ni 😭

6 Các câu trả lời

lekapan baby betul tak? baby menyusu setiap berapa jam sekali? kalau rasa lambat tggu checkup baby. pergi je kk terus inform nurse yg jaga awak. bgtau nurse tengok

Anak saya sampai hari ke 8 masih ada. Waktu ni dalam wad jadi paed keep motivating untuk teruskan penyusuan dan jaga jadual susu. Nanti awak tanya doktor tau.

Sy hari tu seminggu. Ngam lps seminggu najis tukar kuning mustard dan tali pusat jatuh.

9mo trước

Ada sis, Hari ke 16 baru discharge jaundice. Now baby dh 2 bulan.

x pasti.. rsenye baby sye hri tu 2 days najis da jd yellow mustard..

awak still ada checkup jaundis kat klinik kan? boleh tanya doktor terus.

9mo trước

okeyy terima kasih . nanti esok saya bagitau nurse

Lekapan baby betul tak? Anak awak menyusu setiap berapa jam?