Working mom (?)

Nak dekat dengan due makin banyak fikir . Cuti bersalin 60hari je . Macam mana nak jaga anak lepas habis cuti tu . Dengan kerja dekat company swasta yang menggila sikit . Kadang takde masa nak duduk and jamah sarapan pun . Bila nya nak pam susu.. sape nak jaga anak masa kerja nanti dengan banyak kes deralah, bayi mati lah, dengan covid nya lagi 😥😥😭 Rasa nak amik cuti tambahan 4bulan lagi sampai baby besar sikit . Mak2 yang ada pengalaman, boleh share pengalaman tak macam mana nak lalui situasi ni? 🥺

1 Trả lời

Kawan-kawan saya semuanya upah orang jaga atau hantar rumah parents. Kalau cuti 4bln tambahan sis diluluskan untungnya. Sis sendiri kena buat pilihan nak yg mana satu.