Kurang darah(hb)

Hello mumy2 semua sy kurang darah 9.5hb tpi tidak rasa pening.sakit pa2 pn tiada.kandungan saya 5bulan sudah..ubat y klinik bagi tuk tambah darah dapat juga ka tambah darah?

8 Các câu trả lời

saya juga macam awak. saya cuma makan ubat yang kk bagi.. saya dapat zincofer, telan ubat bersama air orange tropicana twister. saya makan lepas 2jam makan malam. boleh amalkan makan oren, buah naga isi purple tu hari2 untuk naikkan hb. banyakkan makan sayur dan kurangkan kaffein ✨ hopefully dapat membantu

Dlu sy pun ada sejarah kurg darah syukur skrg xda suda , sy cut semua kafien .no teh , no coffee Sy banyakan ambil buah buahan sayur tu ala kadar asal ada sbb x berapa minat buah sy makan avocado , kiwi , pisang , buah naga LEPASTU vitamin sy beli farmasi obimin PLUz darah cantik 12.6 😄

ubat yg kk bagi memang berkesan tapi selalunya cara mkn ubat tu yg salah mnyebabkan ubat itu x berkesan. macam sy mkn 2 jam sebelum & 2 jam selepas makan tuk memaksimumkan penyerapan ubat oleh tubuh kita. dari 11 naik k 12.5 hb sy.

Saya pun hb low. Misi advise beli vitamin kat farmasi, Sangobion. Amalkan makan buah jambu batu, buah delima, sayur bayam, brokoli, kerang & hati ayam. Alhamdulillah ada perubahan, hb ok

saya pun sama sis. masa pregnant haritu hb rendah. ubat hospital bg tak membantu utk saya. saya beli dkt pharmacy iberet. alhamdulliah hb naik. Dan setiap hari makan jambu batu

Ubt blh bantu tmbh hb. Most important, diet kena jaga. Segala kafein kena stop utk elak turun hb.

Assalamulaikum..puan blh cuba mkn buah jambu batu..elok jgk utk naikkan hb semula..

bayam dan avokado sgt baik untk d mkn sis .