Breast Pump

Hi mumy, breast pump brand apa yg elok mumy pakai? Share la sikit. #firstbaby

11 Các câu trả lời

Hi mommies, saya pun first baby 😍 InsyaAllah.. due awal bln 10 pejam celik tk lama pun lg. Mohon doakan saya & kandungan dlm lindunganNya 🤲🏻 Saya juga doakan ibu2 hamil dipermudahkan segala urusan ❤️ Utk breast pump dlm TAP byk search utk dptkn info & baca pengalaman, then byk je brand yg elok depends pd budget.. if nk beli mungkin dlm pantang.. if beli awal before bersalin kot tk terguna.. Normally dlm pantang direct bf, nti nk habis pantang or nk start kerja dh blh adjust for simpan stock. Lg pn dari awal pump susu lama plk simpan. Seeloknya elakkan dulu pump awal2, cuma blh guna milk collector utk tadah sebelah lg tgh menyusu tu.. maaf di atas segala kekurangan then yg ada pengalaman lebih tu blh la kongsi pengalaman sama ☺️

Sy 1st baby beli Spectra M1..tp bby nyusu smpai 3bln je..2nd baby guna yg tu je tp battery dh kong..kne smbung direct plug..sgt sesuai dgn sy pam tu..lpas tu beli Spectra 9+, sbb ingtkn Spectra lama tu rosak..rupa2nya membrane/valve dia koyak, jd suction x kuat..skrg ank ke4..kedua2 pam ok lg..mmg berjasa betul kedua2 pam tu pd sy..mudah bw g kerja

bergantung dgn keperluan/situasi. klu ibu2 bekerja, mgkn nak yang portable/kecil/senyap. 1st breast pump sy dr jenama autumnz passion. tp saiz agak besar dan not rechargeable. 2nd beli youha eclipse. sgt sesuai utk yg bkerja. sebab saiz bulat, kecil, ringan dan rechargeable. bagi sy sgt berbaloi sbb x amb ruang yang byk dlm cooler bag

Saya pakai silicon pam pureen tu sbb fikir nk breastfeed je dulu.. n tak nak bazir. Takut beli mahal2 susu tak ada. Tapi after bersalin saya guna, not bad. Saya dapat perah lebih 2oz dlm masa 10 min.. actually saya tak perah pn. Silicon tu yg keluarkan sendiri susu saya.

Bagus soalan awak, nak tahu juga. first baby ni 😂 kang main beli tapi tak berguna bazir pulak..

sya pun 1st baby ..sya beli breast pump FIFFY,rm29.90..tak tau berguna ke tak nti,sya spare jer..

anak 1st sy guna autumnz passion, 2nd sy guna autumnz serene.. kali ni sy nk cuba youha onyx..

ada org ckp pump imani best 😊 #takpernahtry #firstbabytoo

sy pki yg murah je. real bubbee beli kt shopee. rm30 je.

4y trước

so far ok je. sy fully ebm. every 2-3 hrs akn pam. pki dr lps bersalin smpi skrg still ok.

saya rezeki ada kenalan beri jenama medela. senang guna.