Normal tak, Baby 2bulan Tidak berak selama 1minggu? Baby full bf.

Hello mums. Baby sya skrg baru masuk 3m. Selama baby 2m, baby sya jarang berak, paling lama dalam 1minggu 3hari bgitu. Lpas bgi tau macik sebelah laki, macik hntr dkat klinik swasta utk jmpa doktr. Secara kebetulan, ketika itu baby sya kembung. Bnyak angin dlm perut. Kata doktr itu normal. Doktor bagi ubat cecair yg main cucuk dekat pantat (maaf jika kurang sopan😅). Balik dri klinik, malam Tu juga cucuk. Dan baby dah berak. Tapi Lepas Tu baby tak berak2 lagi. Baby akn berak Lepas cucuk ubat saja. Begitu la sehingga skrg. Jika TDK cucuk ubat, baby sya TDK akn berak. Cucuk ubat baru berak. Apakah kejadian yg sya alami ini normal? Apakah jalan penyelesaian nya? Apakah kerna susu badan sya Tidak ngam? (Ini kerana macik sebelah laki ckap susu badan saya Tidak ngam utk bby sya, Dan Tidak cukup). Atau sebab2 lain? ##firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

4 Các câu trả lời

normal baby fully breastfeeding xpoo hari2. max baby xpoo 14hari. selagi baby awak xmeragam, perut baby okay xkembung, baby aktif, baby kentut kencing. mean baby awak okay. jgn kerap masok kn ubat cair poo utk bg baby poo. kalau sembelit boleh la awak masok kan ubat cair poo tu. setiap kali lepas baby mandi boleh buat urutan iloveu. cycling. urutan pada tapak kaki baby

9mo trước

yer btul tu....susu ibu mmg bgus

sy ada dgr vid tt dr1share katanya xbagus kalo tlmpau guna ubt cucuk bontot tu, ada kesan sampingan, . biasa la kalo kita tny org tua² dorg akn byk jwpn ikt pengalaman dorg dlu². lps mandi biasakan urut² perut/tapak kaki baby la dlu bg dia mudah kentut utk elak kembung & mungkin dia akn berak skali

9mo trước

iya xpa sama² kita ambl pengajaran & elmu baru 😊

full breastfeeding max baby poo 14 hari..janji dia ade kentut..xmeragam

9mo trước

okay🥺thank you info nya sis. ya, bby slalu juga kentut2.

Sis make sure sapu myk kt perut bby wajib ye xnk bg kembung perut

9mo trước

okay sis. selalu sapu myk kat perut bby juga. thank you sis ☺️