selesema

Hi mummys, sy skrg 23 week..selesema teruk smpai dua2 hidung tersumbat..blh xambik ubat selesema? Atau ada cara lain?

7 Các câu trả lời

sya pun sama hidung sumbat akibat selsema..doktor bagi ni ubat selsema buat tertidur..dan ubat titis kat hidung utk buka laluan pernafasan..alhamdullilah hidung dah tak sumbat..

5y trước

Tq sis..

Sy hr tu kena, doc bg je mkn ubat tp sy nk cuba dlu elok sndri, sy mkn buah oren, lemon suam, pstu dlm bdn rse pns smpai skit kpala sy minum barli.. Alhamdulillah..

Better guna sterimar( nasal spray). Cr kt farmasi...lbh selamat sbb kandungan sterimar tu pon bole utk baby.. jgn mkn ubt..bhye..

Sye rituh pun kne.. redha je sis.. mmg xbole mkn ubt pe pun.. tp cer try tnye dktor.. sye xmkn ubt, tggu smpai elok sndri.. huhu

Nurse xbagi makan pandol soluble or sebarang ubat..die akan suruh refer doc jugak..doc akan bagi dose untuk preggy mom..

sis jmpa doc n bgthu xsht..Sb ubt nie tme preggy kena yg dri doc bukan sbrgan..Sb effect bby nty

Sedut hidung bby pkai mommyhana tu.bby xda ubt slesema kcuali ubt titik dlm hdung