UTI (Asyik kencing kotor) 😰😰

Hi mummys, saya sekarang 6bln.. sepanjang checkup ni.. hanya 2 kali je kencing ok.. selebihnya asyik kencing kotor.. dr bagi antibiotik.. tapi bila next checkup.. jadi kencing kotor.. Sedeh jee.. dr pun tegur kata risau ada problem apeape ke , sebab bila bagi antibiotik bakteria tu macam tkmati pun... 😪cemana nak atasi eh.. Semalam balek checkup termenung je😕.. sampai tkbole tidur malam.. risau ##firstbaby #bantusharing

7 Các câu trả lời

Orang kata, banyakkan minum air kosong dan air barli. Kencing pula jangan tahan2. Bila kita banyak minum, kita akan selalu kencing dan inilah yg membuatkan uterus kita sentiasa di flush (dibasuh) dan mengelakkan pengumpulan kuman2 pada area tu. Bila rasa nak kencing, terus ke toilet.

akk kita serupa..antibiotik sy dah 2jenis,tukar still sama..urine 24jam pun sme..cek dri darah pun sme..lastly 23/8 ni kena buat ultrasound.cek buah pinggang...amal bali semua dah..sme gak ttp urine sangkut

banyak minum air masak tk sis? makan makanan bkhasiat dan juga buah. kalau blh elakkan minum air manis. kalau kencing kotor ni nty akan rasa Braxton Hicks.

bnyakkan mnum air kosong .msa nk smbut air kncing tu,jgn ambil yg mula2 kluar..ambil bhagian prtengahan..

kena minum air kosong banyak2 sis .. kurangkn minum air manis ..

try minum air kosong bnyk,barli dan air kelapa.. mna taw ok

banyakkan minum air sis.. atau sis bole cuba minum mamariam