sijil lahir

hi mummy..ni nak tanya..sape sini pernah pregnant tapi belum dpt buat sijil kahwin? kalau belum ada sijil kahwin memang tak dpt la nak buat nama anak jadi anak bapa dia sendiri kan..so mcm ni..sy dan husb belum dpt buat sijil kahwin, nak kene tunggu 18hb baru husband sy 18..sy bersalin pula boleh jadi sebelum 18 hb tu dan maksudnya sy bersalin belum ada sijil kahwin lagi..ada apa apa masalah ke nanti? tmpoh nak buat sijil lahir anak pula 60 hari lepad bby keluar so mksudnya sempat nak buat sijil lahir supaya nama anak berbapakan bapa dia sendiri. boleh kan mcm ni? sy kesiankan anak, tak mau nanti dia berbapakan saya lagipun tak boleh tukar lagi nama dia nanti..sy non-muslim & suami sy chinese.. #siapapernahmcmnitolongjawab?atau ada mmy2 yg tahu psl ni ke atau kerja dkt jpn sendri

2 Các câu trả lời

Boleh tu sis... Semoga dipermudahkan urusan ya 🙏

Boleh sis kalau non muslim. Nanti lepas dapat surat kawin terus urus di jpn. Klu lewat 60hari pun okay juga. Cuma bayar denda lewat sajalah.

5y trước

thank you sis..sebelum ni risau sngat😣