surat sijil kelahiran bayi

hai nak tanya , macamna klu macam saya kan belum berkahwin dan belum ada sebarang dokumen sijil kahwin.. Macam mana nak daftar kelahiran bayi untuk buat sijil kelahiran eh ? saya ada issue untuk buat sijil kahwin sebab Jabatan Pendaftaran Negara ( JPN ) harus ada wali dan sekiranya wali tu meninggal kedua ii barula boleh pakai saksi . masalahnya sekarang , wali saya taknak datang walaupun diminta / dipaksa . boleh ke kalau nak buat sijil kelahiran anak tanpa guna surat sijil kahwin ?? #ingintahu #bantusharing #firstmom 🥲

2 Các câu trả lời

Skrg status awk mcm mna? Mmg tak brkahwin ke?

9mo trước

mmg belum lgi sbb kitorg ada issue utk buat surat kahwin . klu kitorgkan JPN , JPN dia nak wali instead of saksi

boleh je daftar bby nanti....

9mo trước

awk nk letak bin/binti x nanti pd anak??