baby xnak bf

Hi mummy2 sekalian. Sy newbie mom. Baby just turn 1 month. Baby xnk direct bf. Kalau pump susu letak dlm botol mnun plk. Rsau takut susu kering sbb baby xnk direct bf lgsg. Awal2 ajar guna botol sbb kne susukan stiap satu jam. Baby jaundice smpai skrg. Awal2 hritu kuat tido. Skrg celik aje. Tp susah plk nk susukan. Ade tips x nk baby kembali direct bf?

7 Các câu trả lời

Kalau tips utk bby direct bf balik, sy mmg xda tips, sbb bby sy smpai dia masuk 2 bulan ni ay masih pump susu and letak botol and bgi dia, cuma kdg2 sj dia nak direct dgn sy, itupun bila dia dh nk masuk 2 bulan ni.. tpi utk elakkan susu drop atau tmbhkan air susu, sis cuba petua ni, sy last 2 week, air susu sy drop teruk lepas demam, dri 5oz, sy hnya kdg2 dpt 2oz, itu pun dekat 1 jam sy pam, lepas sy bljr teknik ni, slowly2 sy dpt balik amount 4oz hnya dgn pam 20min.. sis cuba la

Jgn give up tau. Try lagi dan lagi. Usaha igt nk utk baby. Cmana awak dah usaha jaga dia 9 bulan msa pregnancy , awak usaha lagi utk dia sihat besar for the next 9 months ok. Kawan sy anak dia jaundice lama sgt smpai baby kena ambil ubat hormon selama 6 bulan sbb tumbesaran baby dia terjejas teruk. Jadi kalau kesian dekat anak, jgn give up ok.

awk cuba bagi dia menyusu direct dulu..cuba tepuk² pastikan cara awk bagi susu tu btl²..mungkin dia xrasa puting awk sbb terlalu kt luar..sbb tu bby awk suka ssu botol..

Cube df baby waktu die tgh mamai..kalau tak jln jugak sis bagi botol sikit lps tu xcukup bagi df pulak..try la mana tahu menjadi..

Baby dah biasa puting botol.. Sis boleh cube beli silicon nipple untuk letak kat breast.. Insyallah baby nak..

Sis kalau xnk kurang susu direct n power pumping.. if kalau boleh direct lg bgus bby confuse puting tu

Stop botol, try susu atau syringe. Tapi kena bersabar lah sebab baby Tak biasa lagi