Cara penyusuan bayi

Nak tnya , bila baby lahir nnt.. kita susukan direct bf shaja atau perlu tukar2 dngn botol susu. Perlu beli botol susu terus ka atau lepas sebulan dua baru bagi bby susu botol. Sya ttnya kalau nnt bby direct bf pastu baby tidur atau dah knyng tpi susu kita tlebih produce/bengkak/ msih bnyk kluar perlu ka nak pump and simpan nnt bby bngun susukan guna botol. Atau pump then buang ja susu tu nnt baby bangun direct kan bf ?? Hahahaah harap mummy2 dlm ni fhm mksd soalan sya. Pyh nak explain. #firsttimer #firstbaby

1 Trả lời

Berbelit soalan awk ni...hahahhaa....tp sy phm.... Nanti baby dah lahir bf je bby sis....kalau bgkak susu...blh pam..tp x d galakkan pam semasa dlm tempoh pantang...utk mengelakkan produce yg berlebihan.... Tp kalau pam blh simpan susu dlm freezer n xperlu ajar botol pd awl2 ni..kalau sis hw mmg xpyh ajar botol lebih bagus... Elakkan ajar botol awl2 kelahiran utk elak bby nipple confuse..sbb kalau dah nipple confuse awk jgk yg susah nanti sis...😊

5y trước

Ohh gitu. Heheheh ingt utk elak bengkak susu kena juga pam juga and susu xbole simpan lama . Ok la kalau mcm tu hehehe tjwb psoalan sya. Tq sngt sudi mnjwb n bkongsi pnglmn ☺️