Object Permanence

Hi mummy2, nak tanya bila start anak korang nangis bila kita ambek toys dari tgn dia? Anak sy next week masuk 6 bulan and 2,3 harini mcm tula perangai dia. And ni ke yg namanya object permanence tu?

1 Trả lời

Ya sis Baby pon dah cerdik tuu Object permanences ni bukan takat baby ja boleh lanjut sampai anak2 umur 3 4 tahun… sebab tu rumah asyik sepah jaa😂 Bukan takat mainan jaa sis Kadang kita takda depan mata pon anak2 dah meraung tu salah satu object permanences…