Minum Air Gula🤮

Hi mummy² ... Cuba kongsikan pengalaman pahit waktu minum air gula ... Ada yg sama mcm saya tak . 2kali hamil minum air gula mesti muntah 😅 .. ni hamil kali ke 3 .. seram betul kalau nak kena hadap air gula nanti ..

24 Các câu trả lời

3 tahun lepas minum air gula masa alahan teruk. Minum muntah terus. Dpt pulak yg putih. Memang kembang tekak. Doktor terus suruh repeat masa alahan dah brkurang. Next tu dpt oren. Baru la tak muntah tp sangkut pulak gdm.

2y trước

Mungkin doktor nak check cepat2 tapi susah jgk utk ibu2 alahan tak boleh nak telan utk hadap kan😫

sy minum air gula pregnanncy prtama just pening .sbb minum masa tu dh 6bulan.. second ni minum awal.. time tu tgh alahan lg... mmg rsa nak muntah..tp tahan.. terus tido je.. sbb tkt muntah 🤣

saya minum air gula one shot je. tahan nafas terus minum. lps tu xnak ckp dgn org sbb rasa nak muntah. nurse kate kalau muntah nnti esok nya kena minum skli lgi. lps je amek darah second time tu terus muntah.

2y trước

terpaksa tahan. kalau x nanti kena minum lagii. 😂

sye minum air gula,bole je telan..sedap jgk rse dia cuma perit kt tekak..tp bole pulak dia muntah..kita dh rilek dia luah sendiri...haihh sayang betul la..dh nk kena repeat😤🤣

2y trước

mgkin tekak sis tak boleh terima air manis sgt . mcm sy mmg tak minum air manis ... auto muntah .. kalau pergi kedai mkn pun oder air .. mesti minta air kosong jgk utk tmbh kan .

Sy mnum air gula ni..sedap n air nye sejuk…mnum sambil sembang dgn suami dlm kereta..xterasa sgt la..cuma lepas mnum perit tekak n pening kepala selama 2 hari …🤣🤣

2y trước

Ohh sy buka bku clinic swasta..tpi kwn2 sy ckp awk boleh je bli air gula ni di pharmacy & bawa ke kk..mnum depan nurse 🤣

Hmm sy oky saje. 2min dh licin 😂. Tapi. Lain org lain rse n pengalaman. Kalau bole, jgn dgr ckp org sgt yg menakutkan kita. 🤣 lek2.

mmg pengalaman pahit sbb Sy pregnant dulu gula jadi rasa ubat. pahit 😅 tapi tak muntahlah. minum slow2 santai

So far masa mula2 dulu bila dah betul2 ready baru minum. Syukur tak muntah mybe sbb lapar 🤣🤣🤣🤣 dan dahaga

2y trước

KK kt tmpt sy nie tak tahu laa . yg dlu nyaa paksa² jgk minum air gula ikut week ..

Nk minum air gula dkt kk beli sesiap air gula dkt farmasi perisa oren sdap. Xrasa nk muntah 😁

2y trước

Dkt kk air gula xde perisa kan.. Nk telan pun xsanggup. Klw dkt farmasi ada perisa rasa mcm air oren mcm tu.. Huhu.

sy lps mnum 5mnit ja air gula,trus lari muntah kt toilet..😅

2y trước

lepas tu nurse tau tak yg sis muntah 😂