Minum air gula

Hi semua boleh share tips minum air gula #firstmom hehehe, takut & nervous sangat ahad ni kena minum air gula di KKIA... saya jenis tak suka manis tapi waktu hamil ni mcm dah terlebih amik gula.. shre tips please #ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

Last makan 10mlm kemudian puasa sampai esok pagi ambil darah 8pagi. Sebelum ujian MGGT jaga pemakanan. Elak benda manis2 sangat. Minum air gula beberapa teguk. Jangan macam minum kopi sikit demi sikit tu. Lagi lambat and loya nanti. Duduk rehat, cari tempat boleh rileks. Saya dulu duduk dalam kereta sampai dah nak dekat 10pagi barulah masuk balik klinik utk ambil darah kedua. Saya pening duduk dalam klinik. Kalau petang tu dia tak call, puan bebas gdm.

tips dia puasa dri mlm pkul 10 sampai lps amek darah 2nd time. mnum air masak pon. kalau boleh elakkan muntah lepas mnum air gula. nnti kena repeat balik. lps tu jgn lupa dtg kk semula lps 2 jam mnum air gula, nnti pon kena repeat balik. masa nak minum tu duduk, baca doa, tahan nafas minum sekali teguk or dua kali teguk jeee.